domov | zemljevid strani | kontakt

Športno turistično društvo Sv. Vid

27. maj 2024
 

Hitra izbira

 

Povezave

Interaktivni zemljevid Sv.Vid
 

Vodnik po prireditvah  -PDF
Vuzeniški odsevi

Občina Vuzenica
Občina Vuzenica
Turistično informacijski portal | vuzenica.eu
TIC Vuzenica
I feel Slovenia Koroška ... barvitost dolin
 

Sponzorstvo in izvedba

Stroka.si
Drsališče na Sv. Vidu obratuje...

Danes je hkrati s prihodom prvih letošnjih snežink, uspešno prestala prve teste tudi nova Šentviška pridobitev ter s tem povsem izpolnila pričakovanja njenih ustvarjalcev.
Glede na to, da je ledna površina na našem igrišču vsako leto večja kar je v preteklem letu že zahtevalo več kot eno uro intenzivnega čiščenja ter glajenja ledu ekipe najmanj štirih parov pridnih rok, smo si že dlje časa želeli kar se da poenostaviti to opravilo, ki je nujno za zagotavljanje čim bolj gladke ledne ploskve, ki razveseljuje drsalce.

Že ob koncu lanske drsalne sezone smo zato začeli zbirati ideje za izdelavo lastne »Rolbe« oziroma »Zamboni-ja« kot se te naprave popularno imenujejo. Na koncu je prevladala odločitev za izdelavo naprave v obliki traktorskega priključka, ki smo jo z obilo požrtvovalnosti številnih mladih Šentvičanov in ob podpori podjetji Surovina d.d., Ulbrich Hidroavtomatika d.o.o., Hidro Oprema Nabernik s.p., Stroj d.d. izdelali v zadnjih dneh leta 2009.

Naprava združuje več funkcij, saj hkrati čisti led, odstranjuje izbokline na ledni ploskvi ter enakomerno zaliva led, dodatno pa omogoča tudi pripravo utrjene snežne površine za izdelavo ledne ploskve ter teka na smučeh.
Priključek je danes uspešno prestal prvi preizkus ter s tem omogočil prvo testno drsanje naših najmlajših sovaščanov, ki so se ledu še posebej razveselili in kar niso mogli skriti navdušenja.

Na tem mestu se želimo še enkrat zahvaliti vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi tega projekta!

Nova pridobitev ŠTD Sv. Vid


Sv. Vid 

Megla v dolini
 

Kontakt

Kontaktirajte nas!!! Vaša vprašanja, pohvale, graje in
komentarje sprejemamo na:
info@sv-vid.si
 
oglejte si interaktivno lokacijo