domov | zemljevid strani | kontakt

Športno turistično društvo Sv. Vid

20. julij 2024
 

Hitra izbira

 

Povezave

Interaktivni zemljevid Sv.Vid
 

Vodnik po prireditvah  -PDF
Vuzeniški odsevi

Občina Vuzenica
Občina Vuzenica
Turistično informacijski portal | vuzenica.eu
TIC Vuzenica
I feel Slovenia Koroška ... barvitost dolin
 

Sponzorstvo in izvedba

Stroka.si
 

Smučarski teki

Domačini ob ustreznih snežnih razmerah uredijo progo za smučarske teke. Izhodišče prog je pri turistični hišici ter se razprostirajo vzhodno od le te.
Skupna dolžina prog ob ugodnih vremenskih razmerah presega 4 km. Proge so nezahtevne ter večinoma ravninske, del prog pa vodi tudi preko vzpetine, ki drznejšim zagotavlja atraktiven spust.

 

Družabni tek na smučeh ob polni luni

Ko nam vreme dopušča se potrudimo ter organiziramo tradicionalni rekreativni smučarski tek ob polni luni.

Ob tej priložnosti celotno traso teka osvetlimo z baklami, udeleženci pa so ob progi deležni tudi okrepčila, na cilju pa vsak udeleženec prejme tudi spominsko priponko.
Občutkov ter vzdušja, ki vladajo ob tem dogodku se seveda ne da opisati z besedami, zato vabimo vse, da se nam ob prvi priliki pridružite in prepričani smo, da vas bo dogodek teka na smučeh ob polni luni tako prevzel, da boste komaj čakali na naslednjo priložnost.

 

Tekmovanje v smučarskih skokih

Tekmovanje v smučarskih skokih z alpskimi smučmi poteka na skakalnicah ob turistični hišici.
Samo tekmovanje ima zavidljivo tradicijo, ki sega v čas kmalu po izgradnji skakalnic v začetku 80. let prejšnjega stoletja.

Tekmovanja so vedno zelo dobro obiskana tako s strani tekmovalcev kakor tudi s strani gledalcev. Tekmovalci prihajajo iz različnih krajev dravske doline, včasih pa se tekmovanja udeležijo tudi skakalci iz bolj oddaljenih krajev, med njimi pa je seveda vedno tudi domača ekipa. Preden pa se prvi skakalec spusti po naletu skakalnice, je potrebnega mnogo truda domačinov in veliko pridnih rok.

Pogled na dobro pripravljeno skakalnico, atraktivni skoki, prijetno druženje in zadovoljni obrazi udeležencev ter gledalcev pa so tisto, za kar se je vredno potruditi.

 

Sankanje in smučanje

Lega kraja med severnimi pobočji Pohorja ter Dravo nam nudi številne strmine primerne za rekreativno smučanje ter sankanje.

Veseli smo, da se velika večina otrok nauči prvih smučarskih spretnosti na domačih hribih. Otroci pa se tudi v družbi starejših ob ugodnih vremenskih razmerah z veseljem podajo na spust s sanmi po gozdnih poteh.

 

Drsanje

V zadnjih letih pa nam je uspelo vaščane ter druge navdušiti za drsanje in le-to je postalo zelo priljubljeno.

Drsališče domačini uredimo na športnem igrišču in obsega zavidljivih 800 m2 kar omogoča kvalitetno drsanje tudi večjega števila drsalcev.
Zelo nas veseli, da lahko z drsališčem otrokom pa tudi odraslim omogočimo kvalitetno preživljanje prostega časa ob gibanju na svežem zraku. Za najmlajše pa tudi nekoliko manj mlade, pa vsako leto pripravimo tudi dan odprtih vrat našega drsališča, ko drsalcem ponudimo tudi brezplačno okrepčilo.

Sv. Vid 

Megla v dolini
 

Kontakt

Kontaktirajte nas!!! Vaša vprašanja, pohvale, graje in
komentarje sprejemamo na:
info@sv-vid.si
 
oglejte si interaktivno lokacijo